9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Η Μεγάλη Ελλάδα μας

«Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος»

Η επαναστατική προκήρυξη που συνέταξε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στο Ιάσιο της Μολδοβλαχίας με τίτλο «Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος», στις 24 Φεβρουαρίου 1821, σηματοδότησε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Οι σπουδαστές Ιερολοχίτες, που δεν είχαν καμιά στρατιωτική εμπειρία, άρχισαν να εκπαιδεύονται στη χρήση των όπλων και ορκίστηκαν στο Όνομα Του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και της Αγίας Τριάδας για πίστη στην Πατρίδα και στη Θρησκεία.

Ήταν η αφετηρία των πολλών νικηφόρων πολέμων που ακολούθησαν για την επανίδρυση της Μεγάλης Ελλάδας στη νεότερη ιστορία μας.

Ένατη χώρα στον κόσμο σε ακτογραμμές

- Advertisement -

Η Ελλάδα είναι η ένατη χώρα στον κόσμο σε ακτογραμμές, γεγονός που της δίνει μια μοναδική δυναμική μέσα στον χρόνο. Από τα 11 διαπόντια νησιά μας κοντά στην Κέρκυρα μέχρι το σύμπλεγμα των 14 νησιών του Καστελλόριζου και την Κύπρο μας και από το Ορμένιο του Έβρου μέχρι τη Γαύδο, η χώρα μας καλύπτει μεγάλες αποστάσεις, συνδυάζοντας το απέραντο γαλάζιο των ελληνικών νησιών, με τα γαλαζοπράσινα νερά, με τα ιστορικά βουνά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, όπου έγραψαν ιστορία οι πρόγονοί μας, δίνοντας το αίμα τους στους αγώνες κατά των επίδοξων εισβολέων.

Πολιτισμός – ελληνική γλώσσα

Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός αποτελεί πόλο έλξης για τους πολίτες όλων των κρατών του κόσμου, με έννοιες πρωτόγνωρες για όλους τους Ευρωπαίους, όπως Δημοκρατία, Ολυμπιακοί Αγώνες, Ειρήνη (Εκεχειρία), Επιστήμες, Πολιτισμός.

Η ελληνική γλώσσα, που περιέχει 5.000.000 λέξεις, γράφεται και διδάσκεται για τουλάχιστον 3.000 χρόνια, ξεκινώντας από τα ομηρικά έπη, την αρχαία ελληνική γραμματεία, τα επιστημονικά και φιλοσοφικά κείμενα, ακόμα και την Καινή Διαθήκη. Επιπλέον, η αρχαία ελληνική γλώσσα διδάσκεται σε πολλές χώρες του κόσμου, ενώ συνεχίζει να είναι η γλώσσα της ορολογίας των επιστημών, της τεχνολογίας και του πολιτισμού.

Ορθοδοξία
Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας ήταν αυτή που διατήρησε την πλούσια ελληνική γλώσσα, συμβάλλοντας στην παιδεία με κάθε τρόπο, με τη διατήρηση των ελληνικών σχολείων, των γνωστών κρυφών σχολειών, όπου μαθητές διδάσκονταν γραφή, μάθαιναν για την ελευθερία και έψελναν ορθόδοξους ύμνους.

Οι ιερείς ήταν εκείνοι που αφύπνισαν το γένος των Ελλήνων με το ιδεώδες της ελευθερίας και το δόγμα «υπέρ Πίστεως και Πατρίδος» μέσα στα μοναστήρια και στις εκκλησίες μας. Αυτά τα μοναστήρια και οι εκκλησίες κοσμούν την ιστορία μας, την παράδοσή μας, τα θεμέλια της θρησκείας μας και αποτελούν πόλο έλξης όλων των λαών με την ανάπτυξη του μοναδικού θρησκευτικού τουρισμού της χώρας μας.

Τουρισμός
Η Ελλάδα, μια χώρα 10 εκατ. Κατοίκων, έχει 31 εκατ. επισκέπτες τον χρόνο, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, αν και τα τελευταία χρόνια υπάρχει τουρισμός όλο τον χρόνο. Ο τουρισμός δεν είναι μόνο οι καθαρές θάλασσες και ο ήλιος, αλλά και οι κάτοικοι, η ιστορία, η γαστρονομία, η φιλοξενία και το ελληνικό φιλότιμο.

Μοναδική λέξη στον κόσμο το φιλότιμο, που σημαίνει αγάπη για την τιμή και εμπεριέχει ένα σύμπλεγμα αρετών που διέπουν την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα. Ακόμα και οι Έλληνες του εξωτερικού, νέοι και μεσήλικες, αποτελούν πρότυπα προσωπικοτήτων, επιστημόνων, πολιτικών, απλών εργαζομένων, που υποστηρίζουν και διαφημίζουν τη χώρα μας.

Ναυτιλία
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Ελληνική Ναυτιλία είναι πρώτη στον κόσμο, καθώς οι έλληνες πλοιοκτήτες κατέχουν το 21% του παγκόσμιου στόλου με 5.514 πλοία, τα οποία μονοπωλούν σε παντός είδους μεταφορές, προσφέροντας εργασία σε πολλούς Έλληνες και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας (ΑΕΠ). Η φράση του Περικλή, κατά Θουκυδίδη, «μέγα το της θαλάσσης κράτος» αποτύπωνε ανέκαθεν τη στρατηγική των αρχαίων Ελλήνων για τη ναυτική τους ισχύ και δεξιότητα στη θάλασσα – τη ναυτοσύνη.

Συμπεράσματα
H Μεγάλη Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπίσει τα θαλάσσια και χερσαία σύνορά της, καθώς οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι από τις ισχυρότερες στον κόσμο και αποτελούν εγγύηση σταθερότητας και ειρήνης σε μια περιοχή τεράστιου γεωπολιτικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.

Ισχυρές ΕΔ και ισχυρές αμυντικές, διεθνείς – διμερείς συμμαχίες είναι η συνταγή διατήρησης αλλά και ισχυροποίησης της Μεγάλης Ελλάδας, η οποία δεν υπολείπεται σε τίποτα από καμιά χώρα στον κόσμο.

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Κούσαντας Κωνσταντίνος είναι Κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στη Διεθνή Ασφάλεια (Plymouth) και στις Διεθνείς Σχέσεις (Brussels). Είναι Απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Έχει υπηρετήσει στο Νατοϊκό Στρατηγείο Ταχείας Επεμβάσεως στην Ισπανία (Βαλένθια) ως Βοηθός Επιτελάρχη και ήταν Εκπρόσωπος του ΓΕΣ στο ΝΑΤΟ Training Group.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This