
Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια γιορτάστηκε στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και σε ολόκληρο το νομό Έβρου, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου για την Επανάσταση του 1821, όπως και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
Στην Αλεξανδρούπολη αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.
Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι εκδηλώσεις εορτασμού ξεκίνησαν με Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και οι πολίτες μετέβησαν στο Μνημείο της Δόμνας Βισβίζη στην πλατεία Φάρου της Αλεξανδρούπολης, όπου ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο και κατάθεση στεφάνων.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της, ενώ ο Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος, Χρήστος Μπακιρτζής, εκ μέρους των ενόπλων μας δυνάμεων.
Ακολούθησε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, παρουσία πλήθους κόσμου, που κατέκλυσε τις δυο πλευρές του δρόμου και καταχειροκρότησε όσους παρήλασαν.
Στην αρχή της παρέλασης ήταν οι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Αλεξανδρούπολης, φορώντας τις παραδοσιακές τους φορεσιές.

Έπειτα ακολούθησαν οι μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι τίμησαν τους προγόνους μας, που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας.
Ως είθισται, την παρέλαση έκλεισαν με εντυπωσιακό τρόπο τα στρατιωτικά τμήματα από Μονάδες της περιοχής, που ξεσήκωσαν τον κόσμο, στέλνοντας παντού το μήνυμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας αποτελούν εγγύηση για την ειρήνη και την υπεράσπιση της πατρίδας.
- Στο Διδυμότειχο
Και στο Διδυμότειχο, εορτάστηκε με κάθε επισημότητα η επέτειος της Επανάστασης του 1821 και η απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους.
Η τεράστια ελληνική σημαία κυμάτιζε και πάλι πάνω από το Διδυμότειχο, ενώ οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, Δαμασκηνού.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον της «Πόλης των Κάστρων», όπως και η κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής και λοιπής τοπικής ηγεσίας των υπόλοιπων Αρχών.
Την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού, Θανάσης Τσώνης.
Παρόντες ήταν φυσικά ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Καραμανίδης, η Διοικήτρια της Σχολής Αστυφυλάκων κα. Αναστασία Πουρναρά, ο Υποδιοικητής της Μεραρχίας Ταξίαρχος Νικόλαος Παπαγεωργίου, ο Διοικητής της 30ής Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Ιωάννης Ματθαίου, ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Διδυμοτείχου Χαμζά Οσμάν, και εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Κώστας Γκατσιούδης.

Ακολούθησε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση μπροστά στο Δημοτικό στάδιο της πόλης, με τον κόσμο να χειροκροτεί θερμά τους εκπροσώπους συλλόγων, τους μαθητές των σχολείων, αλλά και τα στρατιωτικά τμήματα που παρέλασαν.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε επίκαιρη εορταστική εκδήλωση της «Χριστιανικής Εστίας Ορεστιάδος», που ετοίμασαν τα στελέχη των Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων με πολύ μεράκι.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την εκπαιδευτικό Δεσποινίδα Μελπομένη Παπάζογλου, που είχε την έμπνευση της παραστάσεως, και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της.
Ιδιαιτέρως εξέφρασε τον θαυμασμό του για τους νέους που με ενθουσιασμό και αυθορμητισμό απέδωσαν τους ρόλους τους. Η όλη εκδήλωση έκλεισε με τον εθνικό ύμνο.