9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το παρακράτος της Τουρκίας

Ο Βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ παρών στην εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Αντίστασης της Τουρκικής Μεινότητος Θράκης

Την Κυριακή, ο αυτοδιοριζόμενος μουφτής Ξάνθης, σε εκδήλωση μουσουλμάνων που υποστηρίζονται από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, σε χαιρετισμό του εξύμνησε την 29 Ιανουαρίου (1988) ως «Εθνική Ημέρα Αντίστασης της Τουρκικής Μειονότητας στη Θράκη», σπέρνοντας έτσι, ακόμα περισσότερο διχασμό στους Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες

«Αυτή η ιστορική ημέρα είναι μια τιμητική σελίδα του αγώνα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης για δικαιώματα», ανέφερε ο «ψευτομουφτής» ενώ στην αίθουσα βρισκόταν ο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (Ξάνθης) Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Το 1988 η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε τη διάλυση των σωματείων το όνομα των οποίων περιείχε τη λέξη «τουρκικό» με την αιτιολογία ότι «δεν υπάρχουν τούρκοι στην Ελλάδα».

- Advertisement -

Στις 29 Ιανουαρίου 1988 η Μουσουλμανική Μειονότητα της δυτικής Θράκης πραγματοποίησε μαζική πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εν λόγω απόφαση και κάθε χρόνο στις 29 Ιανουαρίου η μειονότητα πραγματοποιεί εκδηλώσεις μνήμης.

Τι ανέφερε ο «ψευτομουφτής»

«Αγαπητοί μουσουλμάνοι Τούρκοι αδελφοί,

Λίγες μέρες μετά την αναβίωση του Regaib Kandil το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου, η ημερομηνία της 29ης Ιανουαρίου έρχεται την Κυριακή. Η ημερομηνία αυτή έχει μεγάλη σημασία για εμάς τους μουσουλμάνους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Στις 29 Ιανουαρίου 1988 οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έσπασαν τη σιωπή τους ενάντια στην άρνηση της ταυτότητάς τους. Στην ιστορική ενότητα και αλληλεγγύη της 29ης Ιανουαρίου 1988, οι αδικίες της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης ήταν ομόφωνα «Σταματήστε!» Είναι μια μέρα που ανακοινώνει τις δημοκρατικές του αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο. Αυτή η σημαντική ημέρα είναι ένα σημείο καμπής για την κοινωνία μας. Είναι μια μέρα που δεν πρέπει να ξεχαστεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί, ακόμα και μετά από χρόνια. Αυτή η ιστορική ημέρα είναι μια τιμητική σελίδα του αγώνα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης για δικαιώματα.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να συγχαρώ τους Τρεις μήνες και το Regaip Kandil σας, καθώς και την Εθνική Ημέρα Αντίστασης της 29ης Ιανουαρίου, και ζητώ από τον Παντοδύναμο να μας κάνει έναν από τους υπηρέτες του που τον ευνόησαν με τον Regaip, που εξυψώθηκαν με τον Mirac , που πέτυχε τη σωτηρία με το Μπεράτ, που άξιζε τον παράδεισο στο τέλος του Ραμαζανιού συνειδητοποιώντας το Kadrin του.»

Πέτρος Ούτσης

viadiplomacy.gr

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024Download

More Articles Like This