9.4 C
Alexandroupoli
Monday, December 11, 2023

Δεν θέλουν νέα λαϊκή αγορά στην Αλεξανδρούπολη

Επιστολή προς τον Δήμαρχο, από τον Σύλλογο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών «Κυβέλη» – Τι προτείνεται

Ο Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών «ΚΥΒΕΛΗ» του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα ήθελε να σας ανακοινώσει ότι δεν είναι αντίθετος με τη δημιουργία μίας δεύτερης μικρής λαϊκής αγοράς στην πόλη μας.

Η οποία όχι μόνο θα αντικαταστήσει τη συγκέντρωση παραγωγών του Σαββάτου επί της Εθνικής Αντίστασης αλλά θα τη μεγαλώσει με τη συμμετοχή των εμπόρων οπωρολαχανικών και ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Είναι όμως κάθετα αντίθετος στη δημιουργία μίας δεύτερης λαϊκή επί της Καραολή & Δημητρίου και αυτό για τους εξής λόγους:

- Advertisement -

1) Επί της Καραολή & Δημητρίου χρόνια ολόκληρα λειτουργούσε η εβδομαδιαία λαϊκή της πόλης και μας μετέφεραν κακήν κακώς κάτω από το Φάρο διότι εκείνη την εποχή (που υπήρχαν στην πόλη μας τεράστιοι χώροι πάρκινγκ και πολύ λιγότερα αυτοκίνητα) ο Δήμος και η Τροχαία της πόλης, μας έλεγαν ότι ενοχλούσαμε και κόβαμε την κυκλοφορία κάθε Πέμπτη. Σήμερα που δεν υπάρχει ούτε ένας ανοιχτός χώρος για πάρκινγκ σε εκείνη την περιοχή, που το λιμάνι δεν έχει άλλη είσοδο και που το καλοκαίρι αλλά και στις γιορτινές μέρες είναι γεμάτη με παρκαρισμένα αυτοκίνητα τα οποία τα περισσότερα είναι με ξένες πινακίδες, δεν μπορούμε καν να σκεφτούμε να κάνουμε λαϊκή στον χώρο αυτόν.

2) Όταν μιλάμε για ανάπτυξη του λιμένα Αλεξ/πολης μιλάμε για μεγάλα συρόμενα φορτηγά, φορτωμένα με σιτηρά, κοντέινερ, τανκ, κτλ, τι θα τους πούμε λοιπόν όλους αυτούς; Μην περνάτε το Σάββατο, πραγματοποιείται λαϊκή;

3) Μιλήσαμε και μιλάμε με όλες τις δημοτικές επιτροπές, για μια δεύτερη μικρή δημοτική λαϊκή στο χώρο της Εθνικής Αντίστασης, που θα αποτελείται από τους παραγωγούς στο χώρο που βρίσκονται σήμερα και στη συνέχεια, μετά από αυτούς, στα επόμενα τετράγωνα μεταξύ των δρόμων Δ. Σολωμού και Ζυμβρακάκη θα βρίσκονται οι μικροπωλητές φρούτων και λαχανικών και ένδυσης και υπόδησης για δε τους μικροπωλητές θαλασσίων ειδών στο χώρο αυτό θα γίνει μετά από άδεια της Κτηνιατρικής και Υγειονομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειάς μας και θα βοηθάει τους πολίτες του κέντρου και της ανατολικής πλευράς της πόλης μας, δεν θα είναι μεγάλη για να μην βλάπτει τους καταστηματάρχες της πόλης. Οι μικροπωλητές δεν θα καταλαμβάνουν με αυτοκίνητα τα πεζοδρόμια , θα είναι ελεύθεροι οι ποδηλατόδρομοι, ράμπες κτλ Θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση από όλους τους κάθετους δρόμους επειδή είναι στο κέντρο της πόλης. Θα προσπαθήσουμε όπως κάναμε και με τη συγκέντρωση παραγωγών οι πελάτες κάθε Σάββατο να έρχονται χωρίς αυτοκίνητο για να μπορούμε έτσι να συνεχίσουμε αυτή την όμορφη συνήθεια που δημιουργήσαμε μαζί εδώ και 32 χρόνια.

Στο χώρο υπάρχει πάρκο με χημικές τουαλέτες, υπάρχουν καταστήματα, καφέ, φαρμακεία, κρεοπωλεία κτλ. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τη συγκοινωνία της πόλης, αφού άλλωστε η τροχαία έχει αδειοδοτήσει το χώρο επί της Εθνικής Αντίστασης λόγω και της ύπαρξης της συγκέντρωσης των παραγωγών και το μόνο πρόβλημα που υπάρχει στον χώρο αυτό είναι η ύπαρξη με 6-7 πυλωτές λόγω όμως του μεγάλου πλάτους των πεζοδρομίων μπορούμε να το λύσουμε, όπως το κάνουμε κατά κόρον σε άλλες μεγάλες λαϊκές, όπως της Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και της Αλεξανδρούπολης.

Τελειώνοντας ξέρετε ότι ζούμε όλοι σε μία πολύ δύσκολη οικονομική εποχή (ακριβά καύσιμα, λιπάσματα, διόδια, ρεύμα, αέριο κλπ) αλλά και σε μία δύσκολη για πωλητές και παραγωγούς (ένας νόμος που συνορεύει μόνο από τη μία πλευρά με την Ελλάδα, που έχει αρκετά πολυκαταστήματα και μεγάλη εκροή χρημάτων προς την Τουρκία).
Γι’ αυτό λοιπόν σας ζητάμε να ξεπεράσουμε όλοι μαζί και με τη δική σας βοήθεια αυτή τη δύσκολη εποχή την οποία διανύουμε».

* Το θέμα πάντως πρόκειται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

«ΚΥΒΕΛΗ»

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΛΕΜΤΖΗΣ

spot_img
Monday, December 11, 2023

Latest News

Η ΕΚΤ διαφωνεί για την απαγόρευση μετρητών στις αγοραπωλησίες

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τονίζει πως τα μετρητά συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις συναλλαγές των πολιτών, ενώ διασφαλίζουν...

More Articles Like This