9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Αγοράζουν τα άδεια σπίτια στον Βόρειο Έβρο

Αδειάζει ο τόπος μας – Μουσουλμάνοι από Βουλγαρία, αλλά και από Ξάνθη, οι αγοραστές – Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εποικισμού των παρέβριων περιοχών; – Η Αθήνα ούτε βλέπει, ούτε ακούει!!!

Τα επίσημα στοιχεία της απογραφής πληθυσμού, καταγράφουν επισήμως την μείωση πληθυσμού της Θράκης.

Η μόνη περιοχή που σημειώνει αύξηση είναι η Π.Ε. Ξάνθης.

Όσον αφορά τον ακριτικό Έβρο, βρίσκεται σε πληθυσμιακή κατάρρευση, καθώς οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις.

- Advertisement -

Αυτά όλα, με παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων, έχουν αναφερθεί από την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, σε αλλεπάλληλα δημοσιεύματά της.

Τα χωριά του Έβρου, ιδιαίτερα στις παρέβριες περιοχές, αδειάζουν, οι νέοι φεύγουν και οι μόνοι κάτοικοι που απομένουν, είναι οι ανήμποροι Γέροντες.

Έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψιν την λήψη άμεσων μέτρων από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις, για να μπορέσουν να παραμείνουν οι Ακρίτες στις Εστίες τους.

Για να μπορέσει ο Νομός Έβρου να παραμείνει όχι μόνον πληθυσμιακά, αλλά και οικονομικά και παραγωγικά ενεργός.

Κατά καιρούς εξαγγέλλονται μέτρα για την Ανάπτυξη του τόπου μας, αλλά η ουσία είναι πως στα σύνορα του Έβρου η ερήμωση συνεχίζεται.

Και αυτό συμβαίνει την ώρα ακριβώς που οι Τουρκικές Απειλές, κατά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και της Θράκης μας, όχι μόνον συνεχίζονται, αλλά και γίνονται κάθε μέρα πιο ξεκάθαρες.

Όπως μας πληροφορούν φίλοι αναγνώστες της Εφημερίδος μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν ενταθεί οι αγοραπωλησίες σπιτιών σε χωριά του Βορείου Έβρου.

Δηλαδή σε χωριά που βρίσκονται δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Και όπως μας λένε αγοραστές των άδειων σπιτιών που έχουν εγκαταλειφθεί, είναι Μουσουλμάνοι από την γειτονική Βουλγαρία, αλλά και από Ξάνθη, Καβάλα κ.λπ.

Οι τιμές των ακινήτων δεν είναι υψηλές.

Αλλά το σημείο που πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας, είναι το ερώτημα.

Γιατί στον Έβρο – Γιατί εδώ στα σύνορα.

Οι Χριστιανοί φεύγουν και οι Μουσουλμάνοι έρχονται.

Και αυτό συμβαίνει παρά τον σαφέστατο όρο της Συνθήκης της Λωζάννης ότι οι όμοροι νομοί Αδριανουπόλεως και Έβρου, πρέπει να παραμείνουν με αμιγώς Μουσουλμανικό και χριστιανικό πληθυσμό αντίστοιχα.

Οι συντοπίτες που μας τηλεφωνούν, θέτουν ένα συγκεκριμένο ερώτημα:

«Υπάρχει άραγε κάποιο οργανωμένο σχέδιο εποικισμού των παρέβριων περιοχών μας;»

Η Αθήνα που στήνει μόνο «Φράχτες» δεν βλέπει, ούτε ακούει αυτά τα φαινόμενα που συμβαίνουν με συνεχώς εντεινόμενο ρυθμό, στις ακριτικές περιοχές του Έβρου;

Μόνο η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ φωνάζει. Οι Βουλευτές μας, οι άλλοι αιρετοί μας Άρχοντες, οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών στην Θράκη κ.λπ. τί κάνουν;

Σ.Κ.

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This