9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, 2022

Τί φέρνει η επίσκεψη Τσούνη στην Αλεξανδρούπολη;

Έκδηλο το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την ασφάλεια των επενδυτικών τους σχεδίων, που θα ξετυλιχθούν στην περιοχή μας, με την παρουσία της “BENS” – Επίσκεψη στο Λιμάνι και στο Επιμελητήριο Έβρου

Έφτασε χτες το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζόρτζ Τσούνης, μαζί με μέλη της αντιπροσωπείας BENS.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος, τους υποδέχθηκε όλουςμ στην περιοχή του Πετάλου στον Έβρο.

Μαζί του ήταν και ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, καθώς και ο Διοικητής Δ’ Σ.Σ. Αντιστράτηγος, Ιωάννης Τσιόπλος.

- Advertisement -

Η αντιπροσωπεία είχε διαδοχικές συναντήσεις στην 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού και στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ενημερώθηκαν για τις στρατιωτικές δραστηριότητες.

Παράλληλα, συζητηθήκαν ζητήματα που αφορούν στις προκλήσεις, στην άμυνα και την ασφάλεια, ενώ διερευνήθηκαν και οι τρόποι εμβάθυνσης της Στρατηγικής και Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ.

  • Στις εγκαταστάσεις του Ο.Λ.Α.

Στην επίσκεψη του Τζορτζ Τσούνη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος Κώστας Χατζημιχαήλ, ο οποίος σημείωσε τα εξής:

«Ιδιαίτερη τιμή για τον Ο.Λ.Α. η επίσκεψη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του Πρέσβη των ΗΠΑ George J. Tsunis, του Διοικητή 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη & πολυπληθούς αντιπροσωπείας του αμερικανικού οργανισμού εθνικής ασφάλειας Business Executives for National Security (BENS), με επικεφαλής τον President & CEO των BENS, General Joseph Votel! Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μία περίοδο έντονων γεωπολιτικών μετασχηματισμών και συζητήσεων/αναθεωρήσεων για τη διεθνή ασφάλεια και τις μεταφορές, αλλά και σε μία κρίσιμη ημέρα για το μέλλον του αναβαθμισμένου γεωπολιτικά λιμένα Αλεξανδρούπολης, καθώς σήμερα εκπνέει η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών του Οργανισμού!».

  • Επαφές με την διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου

Επιπλέον, συνάντηση με τον Πρόξενο επί οικονομικών θεμάτων του γενικού προξενείου  των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη,  κο Isaac Hansen-Joseph είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κος Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο κος Isaac Hansen-Joseph επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη και η συνάντηση έγινε στη Δομή Στήριξης της Επιχειρηματικότητας Light Hub του Επιμελητηρίου στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 34.

Ο κος Τοψίδης ενημέρωσε τον Αμερικανό Διπλωμάτη για το επιχειρηματικό προφίλ του Έβρου, την αναπτυξιακή του δυναμική, αλλά και τις μελλοντικές προοπτικές του δεδομένης και της αμερικανικής παρουσίας στο Λιμένα. Παράλληλα ο κος Hansen-Joseph περιηγήθηκε στους χώρους του Light Hub επιδεικνύοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τη λειτουργία και τα projects που υλοποιεί με στόχο την ενδυνάμωση των νέων επιχειρηματιών, αλλά και την παροχή γνώσης και πληροφοριών στις υφιστάμενες.

«Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το Επιμελητήριο μας, τις δράσεις του, αλλά κυρίως τη δυναμική της τοπικής επιχειρηματικότητας στον κο Hansen-Joseph και να διαπιστώσουμε για άλλη μία φορά το αμερικανικό ενδιαφέρον για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας. Ήδη υπάρχουν επιχειρήσεις από τον Έβρο που έχουν ‘ξεκλειδώσει’ την αμερικανική αγορά και εύχομαι να υπάρξουν κι άλλες στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα και στην ανταλλαγή γνώσης και τεχνογνωσίας που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των εκπαιδευτικών δομών του Επιμελητηρίου μας, όπως το Light Hub, σε συνεργασία με αντίστοιχες δομές των ΗΠΑ. Και σε αυτόν τον τομέα δουλεύουμε εντατικά και σύντομα θα έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κος Τοψίδης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ του ΔΣ του Επιμελητηρίου Έβρου Δημήτρης Μπακαλίδης, ο υπεύθυνος Συμβουλευτικής των Επιχειρήσεων του ΔΣ του Επιμελητηρίου Έβρου Βασίλης Κασαπίδης, ο προϊστάμενος του Light Hub Λεωνίδας Σκερλετόπουλος και ο επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής του Light Hub Πέτρος Σουκουλιάς.

spot_img
spot_img
Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, 2022

Latest News

Σπάνιες φυσικές ομορφιές στον ορεινό όγκο Παγγαίου

Πυκνά Δάση από Καστανιές, οξιές και Βαλανιδιές – Πέντε ορειβατικά καταφύγια - Δίκτυο Μονοπατιών για περιπατητές Στολίδι και σημείο αναφοράς...

More Articles Like This