9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, 2022

Ετοιμάζουν επίθεση στον Έβρο;

Με χιλιάδες εξαθλιωμένους Σύρους πρόσφυγες – Εκτάκτως ο Α/ΓΕΕΘΑ στον Έβρο – 40.000 άτομα στο «Καραβάνι του Φωτός»

Η Τουρκία φέρεται να έχει προετοιμάσει υβριδικού τύπου επίθεση στον Έβρο με χιλιάδες μετανάστες, ενώ πάντα παραμονεύει και μια παράλληλη πιθανή στρατιωτική κρίση στο Αιγαίο.

Για τον λόγο αυτόν, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ.Φλώρος μεταβαίνει στον Έβρο, “και προφανώς θα συνοδεύεται όπως προβλέπεται υπηρεσιακά, από τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Στρατηγό Ιωάννη Τσιόπλο και τους Διοικητές της ΧΙΙ Μεραρχίας Αλεξανδρούπολης Υποστράτηγο Παναγιώτη Καβιδόπουλο και ΧVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου Ιωάννη Χατζηγεωργίου και θα επισκεφθεί για επιθεώρηση Επιτηρητικά Φυλάκια και Στρατιωτικές μονάδες του Έβρου”.   

Η παρουσία του Α.ΓΕΕΘΑ στην περιοχή, αφορά οδηγίες και συμβουλές του Στρατηγού Φλώρου, προς την ηγεσία των μονάδων προκάλυψης, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, καθώς και την ετοιμότητα προσωπικού και μέσων σε κάθε πιθανή προσπάθεια εισόδου από την άλλη πλευρά μεταναστών και προσφύγων.

- Advertisement -

Τα γεγονότα με τα 38 άτομα σε νησίδα στον Έβρο, ενδεχομένως να αφορά νέο σχέδιο των Τούρκων, με την προώθηση μικρών ομάδων στις νησίδες αυτές, ως μέτρο πίεσης κατά της χώρας μας.    

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pameevro.gr, έρχεται το αποκαλούμενο «Καραβάνι των προσφύγων», αφού από τις 4 Σεπτεμβρίου, δημιουργήθηκε ειδική εφαρμογή στο Telegram για  αραβόφωνα γκρουπ, με σκοπό  την κινητοποίηση Σύριων προσφύγων που ζουν στην Τουρκία με σκοπό μια πορεία προς τα χερσαία ευρωπαϊκά σύνορα.

Οι εβδομάδες που ακολούθησαν τα μέλη της διαδικτυακής ομάδας ξεπέρασαν τις 85.000.

Τον Φεβρουάριο του 2020, είχαμε παρόμοια δραστηριότητα  συντονισμένης καθοδήγησης προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα του Έβρου από τις τουρκικές αρχές, ενώ και τότε είχαν εμφανιστεί και πάλι στο Telegram μηνύματα στα αραβικά, τα οποία ανέφεραν  για δήθεν  «άνοιγμα των συνόρων» και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με το αραβικό κανάλι Orient (أورينت) το τουρκικό καθεστώς του Ερντογάν ετοιμάζει νέα υβριδική επίθεση κατά της Ελλάδος, με την δημιουργία ενός καραβανιού 40.000 “προσφύγων/μεταναστών” που θα κινηθεί με προορισμό την Γερμανία δια  μέσω του Έβρου, σε μια  επανάληψη των γεγονότων του 2020.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τους τελευταίους τουλάχιστον δύο μήνες οι τουρκικές αρχές υλοποιούν κατά μήκος του ποταμού Έβρου μια ευρεία επιχείρηση «υβριδικού πολέμου» εναντίον μας, μεταφέροντας από την τουρκική ενδοχώρα -οργανωμένα και βάσει σχεδίου, μικρές  ομάδες μεταναστών, τις οποίες αρχικά συγκεντρώνουν σε δομές φιλοξενίας πλησίον της μεθοριακής γραμμής και εν συνεχεία τοποθετούν πάνω σε νησίδες του Έβρου τεστάροντας τις αντιδράσεις της χώρας μας.

Εκείνο που ανησυχεί περισσότερο την ελληνική πλευρά είναι η εκδήλωση μιας συντονισμένης προβοκάτσιας από μέρους των τουρκικών αρχών, μέσω της τοποθέτησης μεταναστών σε νησίδες δικής τους ή «αμφισβητούμενης» κυριαρχίας, επιδιώκοντας την επέμβαση των ελληνικών αρχών για τη διάσωσή τους, μια επέμβαση την οποία η Άγκυρα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει «εισβολή επί τουρκικού εδάφους» προκαλώντας από το μηδέν μία μείζονα κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες.

pentapostagma.gr

spot_img
spot_img
Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, 2022

Latest News

Σπάνιες φυσικές ομορφιές στον ορεινό όγκο Παγγαίου

Πυκνά Δάση από Καστανιές, οξιές και Βαλανιδιές – Πέντε ορειβατικά καταφύγια - Δίκτυο Μονοπατιών για περιπατητές Στολίδι και σημείο αναφοράς...

More Articles Like This