9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Η αμμονησίδα στον Έβρο… «περπάτησε» !!!

Και οι 38 Σύριοι Λαθρομετανάστες από την Τουρκία, πέρασαν τελικά στην Ελλάδα – Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για την φύλαξη των συνόρων μας – Μηνυτήρια αναφορά για το δήθεν «νεκρό» βρέφος

Οι 38 μετανάστες που εντοπίστηκαν μέσα στην ελληνική επικράτεια, τέσσερα χιλιόμετρα νότια της τουρκικής νησίδας όπου είχαν εγκλωβιστεί για αρκετές μέρες, μεταφέρθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Προανακριτικό Κέντρο Αλλοδαπών στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την παραμονή τους εκεί θα διενεργηθεί προανάκριση για τον χρόνο και τον τρόπο, αλλά και από ποιο σημείο πέρασαν στην ελληνική επικράτεια. Εν συνεχεία θα μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου προκειμένου να ακολουθηθούν οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης τους.

Τους 38 μετανάστες επισκέφθηκαν δύο διερμηνείες και τους ενημέρωσαν για τις διαδικασίες που θα υποβληθούν αμέσως μετά την άφιξή τους στο ΚΥΤ. Παράλληλα τους δόθηκαν σάντουιτς, νερό και χυμοί φρούτων ενώ εξετάστηκαν από νοσηλεύτρια του ΕΟΔΥ.

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται ότι οι 38 μετανάστες κατά δήλωσή τους προέρχονται από τη Συρία. Πρόκειται για 22 άνδρες, εννέα γυναίκες και επτά παιδιά. Μία από τις γυναίκες είναι έγκυος και μεταφέρεται σε νοσοκομείο προληπτικά. Οι αρχές τους εντόπισαν διασχίζοντας τον ποταμό, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης.

Η αστυνομία, τις προηγούμενες ημέρες, σε δύο ανακοινώσεις της είχε επισημάνει ότι οι μετανάστες βρίσκονταν πάνω σε νησίδα στο τουρκικό έδαφος με αποτέλεσμα να μη μπορούν να προχωρήσουν σε κάποια ενέργεια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό

«Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας».

Το χρονικό της υπόθεσης

Για το θέμα είχε εκδώσει ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ ενώ είχε κάνει παρέμβαση και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης που βρέθηκε χθες στον Έβρο, τονίζοντας πως μέχρι πρότινος η ομάδα των μεταναστών βρισκόταν σε τουρκικό έδαφος και οι τουρκικές αρχές είχαν ενημερωθεί δις από τις ελληνικές για να τους διασώσουν.

Ο υπουργός παρέπεμψε στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία, όπως έλεγε, έκανε αλλεπάλληλες έρευνες με κάθε τεχνικό μέσο στην περιοχή, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία σε ελληνικό έδαφος και είχε επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για σημείο εκτός ελληνικής επικράτειας.

Η ανάρτηση του Μηταράκη

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, οι μετανάστες δεν είχαν εντοπιστεί σε ελληνικό έδαφος, καθώς οι συντεταγμένες της νησίδας που έχουν δοθεί, ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας. Γι’ αυτό είχαν ενημερωθεί οι τουρκικές αρχές, ώστε να προβούν κατεπειγόντως στις απαραίτητες ενέργειες και να βοηθήσουν τους ανθρώπους.

Η Τουρκία δεν είχε ανταποκριθεί άμεσα στις εκκλήσεις της Αθήνας. Στο θέμα είχε επανέλθει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνοντας και πάλι διευκρινίσεις για τις ενέργειές της, ενώ με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή, το Αρχηγείο επαναλάμβανε ότι από την έρευνα προκύπτει πως το σημείο που αναφέρεται στις καταγγελίες είναι εκτός ελληνικής επικράτειας και είχε ενημερώσει δύο φορές τις τουρκικές αρχές.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Με αφορμή δημοσιεύματα για την παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα εξής: Από την πρώτη στιγμή που υπήρξε πληροφόρηση για ενδεχόμενη παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο, η Ελληνική Αστυνομία έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, καθώς και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία. Ταυτόχρονα, δόθηκαν οι συντεταγμένες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επισήμαναν ότι πρόκειται για σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας. Εν συνέχεια η ΕΛΑΣ προέβη σε δυο ενημερώσεις των αρχών της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο, στο σημείο της τριεθνούς συνεργασίας. Επισημαίνεται ότι, καθημερινά και ανά πάσα στιγμή οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και ασφαλώς την ανθρώπινη ζωή, που αποτελεί πρώτιστη αξία».

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΚΡΟ» ΠΑΙΔΙ

Ο αντιπρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ κος Φαήλος Κρανιδιώτης εκπροσωπώντας και τον πρόεδρο κο Θάνο Τζήμερο, κατέθεσε στον κο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά για την απολύτως κατασκευασμένη, όπως αποδείχθηκε, ιστορία για ένα δήθεν νεκρό παιδί που δήθεν έμενε άταφο σε κάποια νησίδα του Έβρου στην οποία υπήρχαν σύμφωνα με το μύθευμα δήθεν αποκλεισμένοι λαθρομετανάστες. Την δήθεν είδηση διακίνησαν με μεγάλο οίστρο συγκεκριμένοι επικοινωνιακοί μηχανισμοί της αριστεράς. Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ δεν θα επιτρέψει στη “βιομηχανία παραγωγής ψεύδους” εγχώρια και εξωχώρια να βυσσοδομεί κατά της χώρας. Τη μηνυτήρια αναφορά θα έπρεπε να την κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά είναι πολύ απασχολημένη με το να τιμά τους αγώνες της αριστεράς.

Το πλήρες κείμενο της Μηνυτήριας Αναφοράς είναι το εξής:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Γαρουφαήλ (Φαήλου) Κρανιδιώτη του Μιλτιάδη, Δικηγόρου (Α.Μ. 15970 Δ.Σ.Α.),

Αντιπροέδρου του εκλογικού συνασπισμού ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, κατοίκου Αθηνών

ΚΑΤΑ

Παντός υπευθύνου.

-‐————————————————————-


Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,

Σύμφωνα με το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα “Διασπορά ψευδών ειδήσεων” προβλέπονται τα κάτωθι: “Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή. Εάν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου ή μέσω διαδικτύου, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και ο πραγματικός ιδιοκτήτης ή εκδότης του μέσου με το οποίο τελέστηκαν οι πράξεις των προηγούμενων εδαφίων”.

Τις τελευταίες ημέρες τα κοινωνικά δίκτυα κατακλύσθηκαν από φερόμενες ειδήσεις και σχόλια επ’ αυτών πως δήθεν σε νησίδα στον Έβρο, που κείται εντός των ορίων της Ελληνικής Επικράτειας, βρίσκονταν απομονωμένοι μετά από επαναπροώθηση (push back) περί τους 40 παράνομους μετανάστες, αβοήθητοι, πως είχε πεθάνει ένα κοριτσάκι 5 ετών, που η μητέρα του συντηρούσε το άταφο πτώμα του στα νερά του ποταμού (!), πως η Ελλάδα εψεύδετο πως η νησίδα είναι τουρκικό έδαφος και αρνείται να βοηθήσει τους πεινασμένους, αποκλεισμένους στην νησίδα πρόσφυγες και να προσφέρει ταφή στο νεκρό κοριτσάκι. Όλα τα ανωτέρω συνοδευόμενα με ύβρεις και εκφράσεις οργής.

Τα ανωτέρω διακίνησαν πλήθος λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα και ΜΜΕ, με σφοδρές επιθέσεις κατά της χώρας και των κρατικών οργάνων.

Τελικώς απεδείχθη, μετά από ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και πληροφορίες από την τουρκική πλευρά, πως:

1. Η νησίδα είναι τουρκικό έδαφος.

2. Δεν υπάρχει νεκρό άταφο κοριτσάκι.

3. Δεν υπάρχει καν οποιαδήποτε ανθρώπινη παρουσία στη νησίδα.

Επομένως όσοι κατασκεύασαν και διέσπειραν τα ως άνω ψεύδη, συκοφαντικά για την Πατρίδα μας, και προκάλεσαν ανησυχία στους πολίτες τέλεσαν την ως άνω αξιόποινη πράξη του άρθρου 191 Π.Κ. και μάλιστα στην επιβαρυντική του περίπτωση, μέσω του Τύπου, του διαδικτύου και κατ’ επανάληψη.

Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας μπορεί μετά από εντολή Σας να διακριβώσει α) ποιοι ξεκίνησαν αυτή την εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων και β) την ταυτοποίηση τους, ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Κατόπιν των ανωτέρω

Α Ι Τ ΟΥ Μ Α Ι

Διά τις κατά Νόμον ενέργειες Σας.

Αθήνα, 15η Αυγούστου 2022

Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ

Γαρουφαήλ (Φαήλος) Κρανιδιώτης

Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Σημείωση Ε.Θ.

Βεβαίως και δεν περπάτησε η Αμμονησίδα του ποταμού Έβρου, από το τουρκικό έδαφος στο Eλληνικό.

Οι Τούρκοι διακινητές φροντίζουν γι’ αυτό.

Η ουσία είναι ότι εμείς πιάνουμε τους Διακινητές, αλλά η Ισλαμική πελατεία τους, μπαίνει στην Ελλάδα.

Σ.Κ.

spot_img
spot_img
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Latest News

«Λουκέτο» στο Δημοτικό Σχολείο Ασπρονερίου

Μία μόλις ημέρα, μετά τον Αγιασμό για τη νέα Σχολική χρονιά – Αν συμπληρωθούν 10 μαθητές, το Σχολείο θα...

More Articles Like This