9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Η Πατρίς στις φλόγες

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος ενέπρησε το Δάσος της Δαδιάς – Όμως η Δαδιά αποτελεί προκάλυψη του Ελληνικού Εδάφους στον Έβρο – Να αναλάβει ο Στρατός την φύλαξη

Ο εμπρησμός του δάσους της Δαδιάς παρά τον ποταμό Έβρο, πού χωρίζει την Ελλάδα από τη Τουρκία, δεν αφήνει καμμία αμφιβολία διά το ποιος ευθύνεται για τις πυρκαγιές που καταστρέφουν την όμορφη χώρα μας.

Προ του 1974 δεν είχαμε πυρκαγιές. Η μεταπολίτευση έβγαλε από το μπουκάλι δύο τελώνια: Αφ’ ενός την ατιμωρησία των εσωτερικών εχθρών της πατρίδος και τον εξευμενισμό των εξωτερικών επίβουλων, δηλ. της ληστρικής φυλής των Ούννων.

Προ τής δημοκρατίας εν Ελλάδι, πού «απεκατεστάθη χάρις στις Τουρκικές μπαγιονέτες» όπως είπε ο πορθητής της Κύπρου Μπουλέν Ετσεβήτ, ουδείς διενοείτο να βάλει φωτιά σε δάση ή επιχειρήσεις (κάθε τόσον στον… Ασπρόπυργο).

- Advertisement -

Ήξευρε τι τον περίμενε και ποια ήταν η ποινή: Υπερωρία!

Μετά την ιστορική φράση του χωρικού «εθνάρχου» «η Κύπρος κείται μακράν» (ΣΣ: μακρύτερα των νήσων Φώκλαντς που υπερήσπισε η Βρεταννίδα πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ από την εισβολή των Αργεντινών) ήταν ζήτημα χρόνου να εκδηλωθή η Τουρκική αρπακτικότης πού βιώνει σήμερα η πατρίς μας.

Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται, κι αν δεν μπορεί, βάζει φωτιά. Το παρεδέχθη η Τουρκίς πρόεδρος Τανζού Τσιλλέρ για το επάρατο 1976. Το επανέλαβε ο Ταγήπ στα Μόρια της Μυτιλήνης προχθές και το υποψιάσθη ακόμη και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έπιασε φωτιά διά δευτέρα φοράν στη Πεντέλη.

Δια την ακριτική Δαδιά δεν υπάρχει αμφιβολία ποιος ενέπρησε το παρθένο δάσος: Αυτός που επεχείρησε προ διετίας να εκπορθήσει την Θράκη με τους φτωχοδιαβόλους και τους Τούρκους στρατοχωροφύλακες.

Αλλ’ η Δαδιά αποτελεί προκάλυψη του Ελληνικού εδάφους. Γι’ αυτό απαγορεύεται η είσοδος παρείσακτων. Όχι χάριν της «ταΐστρας» των όρνεων αλλά για την αποτροπή των δίποδων αρπακτικών. Ή Ελληνική Χωροφυλακή όμως κατηργήθη το 1981 τη αιτήσει της … Αριστερός και η «Περιφέρεια» πού επέβαλε η Ευρωπαϊκή… Διαίρεση, «αγρόν ηγόρασε».

Συνεπώς την διαχείρηση των δασών πρέπει ν’ αναλάβει ο Στρατός, ο μόνος θεσμός πού γνωρίζει να στήνει ενέδρες στους εξωτερικούς κι εσωτερικούς εχθρούς αφού η ΕΥΠ κάνει «μπάλ-ντέ-τέτ» κάθε Αποκριά.

Αν κι οι ενέδρες του Στρατού δεν επαρκέσουν, όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές των Ενόπλων Δυνάμεων, τότε το μόνο πού απομένει δεν είναι άλλο παρά η κήρυξις της χώρας είς κατάστασιν εκτάκτου ανάγκης, μ’ απόφαση της βουλής και η αναστολή ορισμένων δικαιωμάτων επί 45 ημέρες. Διά να μην συμβεί το αναπόφευκτο…

Κώστας Σόλμερ

spot_img
spot_img
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Latest News

«Λουκέτο» στο Δημοτικό Σχολείο Ασπρονερίου

Μία μόλις ημέρα, μετά τον Αγιασμό για τη νέα Σχολική χρονιά – Αν συμπληρωθούν 10 μαθητές, το Σχολείο θα...

More Articles Like This