9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, April 16, 2024

Το Πράσινο στον Αστικό Ιστό της Αλεξανδρούπολης

Για πρώτη φορά έγινε καταγραφή του κάθε δέντρου της Αλεξ/πολης – Τα παρατημένα οικόπεδα θα γίνουν μικρά «Πάρκα Τσέπης»

Με την συνεργασία του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Υπηρεσίας Πρασίνου με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Τοπίου στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, Τζούλια Τζώρτζη, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση, κατά την οποία έγινε μια εμπεριστατωμένη καταγραφή-μελέτη, του κάθε δέντρου που υπάρχει στον αστικό ιστό, όλου του πρασίνου δηλαδή της Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα, έγινε καταγραφή των ιδεών και των αναγκών των απλών πολιτών και καταστηματαρχών, σε σχέση με τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας Πρασίνου.

Η δεύτερη φάση της συνεργασίας αυτής με την κα. Τζώρτζη περιλαμβάνει την δημιουργία μιας εφαρμογής, ώστε να γίνει ευρέως γνωστή η δράση στους δημότες. 

- Advertisement -

Έτσι λοιπόν, ο καθένας από εμάς θα έχει την δυνατότητα να πλητρολογεί την διεύθυνση που τον ενδιαφέρει, και να βλέπει ακριβώς, τί πράσινο έχει η συγκεκριμένη περιοχή.

  • Πάρκα Τσέπης
  • Επίσης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, στην προσπάθειά του να επεκτείνει το πράσινο του αστικού ιστού, εντοπίζει παρατημένα οικόπεδα, με σκοπό να τα μετατρέψει σε μικρά αστικά πάρκα, όμορφες γωνίες της πόλης,.

Μάλιστα, σκοπεύει να στείλει προσκλήσεις συνεργασίας σε σχολεία, μαθητές και εταιρείες, ώστε να αναλάβουν τα λεγόμενα «Πάρκα τσέπης» και να τα περιποιούνται. 

Με αυτόν τον τρόπο, ο Δήμος επιλέγει να επικοινωνήσει και τη σημασία του εθελοντισμού και της πράσινης συνείδησης σε μικρούς και μεγάλους. 

Το σημαντικότερο πρόβλημα ωστόσο, που λύθηκε με την παρέμβαση της κας. Τζώρτζη ήταν η διευθέτηση του θέματος των ξερών δέντρων που έπρεπε να κοπούν. 

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, παραδέχτηκε ότι τα πρώτα χρόνια της θητείας της παράταξής του, με τα πρώτα έντονα καιρικά φαινόμενα, κλήθηκαν να κόψουν δέντρα, καθότι οι δημότες φοβόντουσαν μην τυχόν αυτά και πέσουν. 

«Δεν μπορούσαμε όμως ούτε εν θερμώ, ούτε σε κατάσταση καιρικού πανικού, να πάρουμε την απόφαση να κόψουμε ένα δέντρο. Η Υπηρεσία Πρασίνου έχει την τεχνογνωσία, η κα.Τζότζη έχει την επιστημονική άποψη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαμπούκης.

Σημειώνεται πως η συνάντηση του Γιάννη Ζαμπούκη με την Τζούλια Τζώρτζη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, στο γραφείο του δημάρχου.

Πέλλια Βαϊκούζη

spot_img
spot_img
Tuesday, April 16, 2024

Latest News

Απεβίωσε ο Φάνης Δημοσχάκης

Είχε εκλεγεί συνολικά 5 φορές Βουλευτής Έβρου Έφυγε από τη ζωή, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, σε ηλικία 80 χρόνων,...

More Articles Like This