9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Απρόβλεπτα υψηλή η συμμετοχή !!!

Σε πρόγραμμα της Δημοσυνεταιριστικής «Έβρος Α.Ε.» – Οι περισσότερες προτάσεις για το νησί της Σαμοθράκης

Πρωτόγνωρη είναι η συμμετοχή των προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» -Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών στον Κεντρικό και Νότιο Έβρο-  το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και τώρα βρίσκεται στο στάδιο της αξιόλογης.

Σύμφωνα με τον κ. Βαγγέλη Καζάκη, διευθυντή της εταιρίας Δημοσυνεταιριστική Έβρος ΑΕ, που εκπονεί το πρόγραμμα, έχουν κατατεθεί 92 προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού δημόσια δαπάνη 14,5 εκ ευρώ ενώ η συνολική δαπάνη είναι της τάξης των 18,5 εκατ. ευρώ.

«Η δυναμική της περιοχής μας εξέπληξε όλους» τονίζει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Καζάκης λόγω του μεγάλου αριθμού προτάσεων και του ενδιαφέροντος σε σχέση με το φυσικό αντικείμενο που αιτούνται.

- Advertisement -

Έχει ξεπερασθεί κατά πολύ το αρχικό ποσό του προϋπολογισμού που  αγγίζει τα 650.000 ευρώ, όμως όπως τόνισε «το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ενήμερο, προκειμένου να ικανοποιήσει όσο το δυνατό ένα μεγάλο όγκο προτάσεων».

Οι αιτήσεις σύμφωνα με τον ίδιο αφορούν επιχειρήσεις κατά 90% και πλέον για το νησί της Σαμοθράκης ενώ το υπόλοιπο 10% αφορά  τις περιοχές Μάκρης, Λουτρού και Άνθειας. Στα θεματικά πεδία περιλαμβάνονται προτάσεις για δημιουργία επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, εκσυγχρονισμού και δημιουργίας καταλυμάτων, εστίασης, διαμονής, αθλητικών χώρων κ.α.

Σήμερα το έργο βρίσκεται στο στάδιο των αξιολογήσεων προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ενταχθούν τα έργα με ορίζοντα υλοποίησης έως τις 30/12/2023 που ολοκληρώνεται το τοπικό πρόγραμμα.

Με τα πρώτα αποτελέσματα και το σχετικό ποσό που αντιστοιχεί σε αυτά αρχικά, η εταιρεία αναλαμβάνει να αιτηθεί για επιπλέον πόρους ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι προτάσεις του προγράμματος εάν αυτό είναι δυνατό.

Σύμφωνα με την νομοθεσία μίνιμουμ διάρκεια ζωής της επιχείρησης είναι τα 5 έτη.

Μαρία Μανάκα

ertnews.gr

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This