9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Τα ηχητικά «κανόνια» στον Έβρο ενοχλούν

Όχι βέβαια τους Εβρίτες, αλλά τους Γερμανούς Πράσινους, τους Τούρκους και την… Κομισιόν!!! – Πού μας ζητούν να στρώσουμε «κόκκινα χαλιά» για την υποδοχή των Λαθρομεταναστών, που μας στέλνει η Τουρκία – Θίγουμε, λένε, την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια!!!

Ο Έβρος έχει μετατραπεί σε «δοκιμαστικό πεδίο για τη στρατιωτικοποίηση της συνοριακής πολιτικής της ΕΕ», υποστηρίζει η ευρωβουλευτής του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (DieLinke) Κορνέλια Ερνστ. 

Το δίκτυο επιτήρησης των συνόρων με πύργους παρακολούθησης, φράχτες, θερμικές κάμερες και ντρόουνς καθιστά αδύνατο σε ανθρώπους που κινδυνεύουν να βρουν προστασία, δηλώνει η ίδια σε εκπομπή της δημόσιας γερμανικής ραδιοτηλεόρασης ARD. Κριτική ασκεί στην ίδια εκπομπή και ο ευρωβουλευτής των γερμανών Πρασίνων Έρικ Μάρκβαρντ – ειδικά σε ό,τι αφορά το «κανόνι ήχου» που δοκιμάζεται στον Έβρο.

Πρόκειται για μια συσκευή σε θωρακισμένο όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας, που μπορεί να φτάσει σε ηχητική ένταση ενός κινητήρα αεροπλάνου. Σκοπός του «κανονιού» είναι, σύμφωνα με τον κ. Μάρκβαρντ, να αποτρέψει ανθρώπους που θέλουν να ζητήσουν άσυλο να περάσουν τα σύνορα. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ούτε με το ευρωπαϊκό δίκαιο, επισημαίνει ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, για να κατηγορήσει στη συνέχεια την Κομισιόν ότι στηρίζει με εκατομμύρια ευρώ το σχετικό πρόγραμμα. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Άνταλμπερτ Γαντζ, διέψευσε πάντως ότι η ΕΕ χρηματοδότησε το εν λόγω πρόγραμμα.

- Advertisement -

Την παρέμβαση της Κομισιόν προκάλεσαν οι αναφορές και η παρουσίαση μέσων ενημέρωσης, ότι ένα νέο εργαλείο, τα «κανόνια ήχου» χρησιμοποιούνται για την αποτροπή της διέλευσης παράτυπων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο εκπρόσωπο της Κομισιόν Άνταλμπερτ Γιάνς, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει σχετικά κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες, η χρησιμοποίηση αυτών των μηχανημάτων στα σύνορα της Ελλάδας προβληματίζει και η Κομισιόν βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές ζητώντας περισσότερες πληροφορίες,

«Ενώ η διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η τοποθέτηση των υποδομών στα σύνορα είναι ευθύνη των κρατών μελών, αυτό πρέπει να γίνει σύμφωνα με τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», δήλωσε συγκεκριμένα.

Το συγκεκριμένο όπλο προκαλεί “εκρήξεις” εκκωφαντικού θορύβου από ένα θωρακισμένο φορτηγό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αναφορές ότι μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην ακοή.

Η ακουστική συσκευή μεγάλης εμβέλειας ή αλλιώς το “ηχητικό κανόνι” έχει το μέγεθος μιας μικρής τηλεόρασης. Ο ήχος που προκαλεί, όμως, πλησιάζει στην ένταση ενός κινητήρα jet.

Το “ηχητικό κανόνι” (LongRangeAcousticDevice– LRAD) έφτασε από τις ΗΠΑ στη χώρα μας και είναι επιχειρησιακό.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Άνταλμπερτ Γιάνς «η Κομισιόν σημείωσε με ανησυχία τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι τέτοιες ακουστικές συσκευές μεγάλης εμβέλειας ή «κανόνια ήχου» χρησιμοποιούνται για την αποτροπή της διέλευσης των συνόρων. Η Κομισιόν βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές και θα ζητήσει περισσότερες πληροφορίες».

Πάντως, έχουν χάσει την ψυχραιμία τους οι Τούρκοι, βλέποντας ότι τα σύνορά μας στον Έβρο εξοπλίζονται και δεν θα μπορούν να παίζουν τα επικίνδυνα παιχνίδια τους με τους λαθρομετανάστες.

Έτσι ο εκπρόσωπος του σουλτάνου, Ομέρ Τσελίκ, εξαπέλυσε μια ακόμη επίθεση εναντίον της Ελλάδας, αναφέροντας τον Έβρο και τον εξοπλισμό της χώρας μας για την φύλαξη των συνόρων. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ηχητικό κανόνι -με το οποίο έχουν λυσσάξει οι Τούρκοι- λέγοντας ότι προκαλεί σοβαρές ζημιές στην υγεία των προσφύγων, για την οποία είναι γνωστό πόσο ενδιαφέρεται η Άγκυρα!

Μάλιστα τόλμησε να μας κάνει και μάθημα ευρωπαϊκών αξιών, λέγοντας: «Πώς μπορείτε να μιλάτε για ευρωπαϊκές αξίες; Είναι ντροπή»! Και ισχυρίστηκε ότι η χώρα μας χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο όπλο σε ανθρώπους που φτάνουν (μόνοι τους; ρωτάμε εμείς) για να γλιτώσουν τον θάνατο στα σύνορα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κατηγόρησε το Λιμενικό μας ότι βυθίζει σκάφη με λαθρομετανάστες και πρόσφυγες στο Αιγαίο και την Μεσόγειο!

Για να καταλάβετε πόσο έχουν ενοχληθεί οι Τούρκοι ειδικά από το ηχητικό κανόνι, μόλις πριν λίγες μέρες στο τουρκικό κρατικό κανάλι TRT υπήρξε ρεπορτάζ, χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς «επιχειρήματα» που ανέφερε σήμερα ο Τσελίκ! Μάλλον σύμπτωση θα είναι…

spot_img
spot_img
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Latest News

«Λουκέτο» στο Δημοτικό Σχολείο Ασπρονερίου

Μία μόλις ημέρα, μετά τον Αγιασμό για τη νέα Σχολική χρονιά – Αν συμπληρωθούν 10 μαθητές, το Σχολείο θα...

More Articles Like This