9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ

Ξεκάθαρο μήνυμα του νέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κων/νου Φλώρου προς τα γεράκια της Άγκυρας – Πρέπει να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις έναντι των απειλών που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας – Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο 

«Προεξάρχουσα αποστολή των Ένοπλων Δυνάμεων είναι η αποτροπή και, για να την πετύχουμε, προετοιμαζόμαστε για πόλεμο».

Αυτό ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε τη ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του και ήχησε μέχρι την απέναντι όχθη του Αιγαίου.

- Advertisement -

Ασφαλώς και το μήνυμα πρέπει να λάβουν υπόψη και κάποιοι πολιτικοί εντός της χώρας, αλλά, βασική στόχευση του καταδρομέα Α/ΓΕΕΘΑ ήταν η Τουρκία, που προκαλεί, αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και απειλεί την εδαφική μας ακεραιότητα.

Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μπορεί να ξάφνιασε με την απόλυτη σαφήνειά του, όσον αφορά στη στρατιωτική διαχείριση της τουρκικής προκλητικότητας, όταν διαβάζοντας την ημερήσια διαταγή του στη Σχολή Ικάρων, εκεί όπου παρέλαβε τα καθήκοντα του Α/ΓΕΕΘΑ από τον πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, ανέφερε: «Η βασική μας και προεξάρχουσα αποστολή είναι η ΑΠΟΤΡΟΠΗ. Δεν υπάρχουν πολλές συνταγές γι’ αυτό. Είναι ΜΙΑ και είναι ΑΠΛΗ, περιέχεται δε σε όλη τη σχετική αμυντική βιβλιογραφία και στα στρατιωτικά εγχειρίδια. Ονομάζεται “ΠΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ”».

Συνέχισε, λέγοντας ότι, με την προετοιμασία για πόλεμο μπορεί να επιτευχθεί η ειρήνη, την οποία «η πατρίδα μας διαχρονικά, πιστά και φερέγγυα υπηρετεί και επιδιώκει στη μακρόχρονη, αξιοζήλευτη, μοναδική και παγκοσμίως γνωστή άλλωστε Ιστορία της», ενώ τόνισε πως η Ελλάδα διατηρεί ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, που είναι επαρκείς ώστε να εγγυηθούν και να διασφαλίσουν το εθνικό συμφέρον. Απευθύνθηκε και προς την κυβέρνηση, λέγοντας πώς θα πρέπει να ενισχυθεί το Στράτευμα έναντι των απειλών.

Δεν είναι πολεμοχαρής

Ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ γνωρίζει άριστα το επίπεδο επιχειρησιακής ικανότητας των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων και είναι οπαδός του δόγματος «δεν αφήνουμε καμία πρόκληση αναπάντητη και βρισκόμαστε παντού και πάντα. Από τη μία άκρη του Αιγαίου, στην άλλη και στον Έβρο».

Δεν είναι πολεμοχαρής, όπως δεν ήταν και ο πρώην Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, που είχε επίσης δηλώσει πριν τα Χριστούγεννα «αν θέλουμε ειρήνη πρέπει να προετοιμαζόμαστε για πόλεμο». Το είχε πει και ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Διαβάστε επίσης: Λάδι στη φωτιά από Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα δεν είχε θέση στο Βερολίνο»! Προχωρά σε γεωτρήσεις το «Yavuz» – Διαψεύδουν Ερντογάν οι Ιταλοί

Είναι κοινή πεποίθηση στους κόλπους του Στρατεύματος, πώς η Τουρκία, από τη στιγμή που τεντώνει επικίνδυνα το σχοινί, θα πρέπει να λαμβάνει ανάλογες απαντήσεις και σε καμία περίπτωση σπασμωδικές ενέργειες και κλίμα ηττοπάθειας.

Ο κ. Φλώρος κατέληξε καλώντας όλα τα στελέχη να εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντα τους προς την πατρίδα, ενώ, ο απερχόμενος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ευχαρίστησε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον διάδοχό του.

Ανδρέας Κούτρας

spot_img
spot_img
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Latest News

«Λουκέτο» στο Δημοτικό Σχολείο Ασπρονερίου

Μία μόλις ημέρα, μετά τον Αγιασμό για τη νέα Σχολική χρονιά – Αν συμπληρωθούν 10 μαθητές, το Σχολείο θα...

More Articles Like This