9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, June 19, 2024

Η «ΠΟΛΥΠΑΘΗ»… ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

«Ράβε-ξήλωνε» ο δρόμος προς το Ορμένιο – Έντονα τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής για τα χρόνια προβλήματα στο οδόστρωμα – Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γίνονται στο τμήμα της Ε.Ο. Μ. Δερείου-Ορμενίου

ERGA-ODOSTROTHRAS-(150) SKAPTIKA-MHXANHMATA

«Νέα ήμουν και γέρασα», που λέει κι ένα παλιό γνωμικό… Και θυμάμαι όταν πηγαίναμε οδικώς προς τον Βόρειο Έβρο, να ταξιδεύουμε σ’ έναν κακοτράχαλο δρόμο. Λακούβες, στροφές, κατεστραμμένο οδόστρωμα, στενοί δρόμοι…

Κόσμος και κοσμάκης έχασε την ζωή του σ’ αυτήν την εθνική οδό, εξαιτίας των κακοτεχνιών. Τόσοι νομάρχες και αντιπεριφερειάρχες πέρασαν και κανένας δεν έκανε το ελάχιστο για να βελτιώσει την κατάσταση.

- Advertisement -

Πάγια τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων που δεκαετίες τώρα ζητούν έναν καλό και ασφαλή δρόμο!

20 χρόνια μετά, οι βελτιώσεις της οδοποιίας της εθνικής οδού, παραμένουν ελάχιστες. Καμιά φοβερή αλλαγή, που να παρέχει ασφάλεια και ταχύτητα στους οδηγούς Ι.Χ. και φορτηγών που ταξιδεύουν προς τον Βόρειο Έβρο και αντίστροφα.

Και φυσικά, γλυκιά «καραμέλα» των ιθυνόντων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (πάλαι ποτέ Νομαρχίας – αλλά για εκσυγχρονισμό, αλλάξαμε την λέξη), ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση από την Αθήνα, και ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, και ότι φταίει ο ανάδρομος Ερμής, κοκ.

Λόγια βερεσέ… Ακόμη, και από τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου (εδώ και 1,5 χρόνο), Δημήτρη Πέτροβιτς, δεν έχουμε δει να κάνει κάτι… Ούτε καν διαγράμμιση, με κίτρινες γραμμές για την ορατότητα για τις ημέρες που ο βόρειος Έβρος σκεπάζεται από ομίχλη, υπάρχει σε κάποια τμήματα της «πολύπαθης» εθνικής οδού κι έτσι οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι να οδηγούν στα τυφλά και με μεγάλο κίνδυνο.

Παρ’ όλα αυτά, ας σας ενημερώσουμε πως με βάση σχετική ανακοίνωση: «Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε εφαρμογή στην Εθνική Οδό Μ.Δερείου – Ορμενίου, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας.

Αναλυτικότερα, θα εκτελούνται εργασίες  στο τμήμα της Εθνικής Οδού Μ.Δερείου – Ορμενίου (ΕΟ53) από τη διασταύρωση Χελιδόνας μέχρι και τη διασταύρωση προς Κυπρίνο – Αμμόβουνο, για την χρονική περίοδο από 21/10/2015 έως (κατ εκτίμηση) τις 12/11/2015.

Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται τμηματικά και σε καμία περίπτωση η ζώνη εκτελούμενων εργασιών δεν θα είναι μεγαλύτερη από 50,00μ., ενώ οι εργασίες θα εκτελούνται κατά την διάρκεια της ημέρας, με ευθύνη του εργολάβου.

Από τις απογευματινές ώρες και καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η οδός θα παραδίδεται στην κυκλοφορία πλήρως απεκατεστημένη. Η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται με εναλλάξ κυκλοφορία των δύο κατευθύνσεων».

Ελπίζουμε με αυτό μας το άρθρο, να εισακουστούν οι δεκάδες φωνές πολιτών που επικοινωνούν τακτικά με την εφημερίδα μας, ζητώντας να φτιαχτεί επιτέλους ο δρόμος, για να είναι ασφαλής και αξιοπρεπής, με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Να ευαισθητοποιηθούν οι υπεύθυνοι κι να δώσουν προτεραιότητα σε αυτό το ζωτικής σημασίας έργο, ΣΗΜΕΡΑ. Για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα…

Μ. Κ.

spot_img
Wednesday, June 19, 2024

Latest News

Έκτακτα δρομολόγια του πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» λόγω τριημέρου Αγίου Πνεύματος

Για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και των οχημάτων, για το τριήμερο...

More Articles Like This