9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Δεν υπάρχει πρόβλημα ασυμβίβαστου με την Λίτσα Κουκουβέλα

Απάντηση στα ερωτήματα, που τέθηκαν σχετικά με το συμβατό ή μη της άσκησης καθηκόντων της περιφερειακής συμβούλου, δίνει με δύο έγγραφά του το Υπουργείο Εσωτερικών

koukouvela-litsa

Η υπόθεση αφορά την υπηρέτησή της σε διευθυντικά πόστα στο Υποκατάστημα του ΙΚΑ Σουφλίου και στην 1η Διοικητική Περιφέρεια του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως συντονίστρια των Υποκαταστημάτων στην Κομοτηνή.

Το θέμα έχει απασχολήσει και το ελληνικό κοινοβούλιο με σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα ανάγκασε και τον συνάδελφο της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Νίκο Τζανίδη, να ανεξαρτητοποιηθεί.

- Advertisement -

Το πρώτο έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 5288/16-03-2011 , αποδεικνύει πως η περιφερειακή σύμβουλους Έβρου είχε ήδη μεριμνήσει από τις πρώτες μέρες της θητείας της (16 Μαρτίου 2011), να ζητήσει η ίδια από το Υπουργείο Εσωτερικών, να της απαντήσει αν η αιρετή της θέση, είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα της στο ΙΚΑ Σουφλίου.

Το ΙΚΑ Σουφλίου, σύμφωνα με το οργανόγραμμα του Ιδρύματος, θεωρείται υποκατάστημα, επομένως και η θέση που κατείχε η κ. Κουκουβέλα ήταν της προϊσταμένης και όχι της διευθύντριας, με αποτέλεσμα να μην εμπίπτει στα σχετικά άρθρα του κώδικα περί ασυμβίβαστου.

Μετά από δύο χρόνια σχεδόν, η κ. Κουκουβέλα τοποθετείται στην Κομοτηνή, στην 1η Διοικητική Περιφέρεια του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως συντονίστρια των Υποκαταστημάτων του.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο «…η ιδιότητα του περιφερειακού συμβούλου είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του Διευθυντή σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας στην οποία εξελέγη…»!

Στο δεύτερο έγγραφο, με αριθμό πρωτοκόλλου 16186/30-04-2013, το Υπουργείο Εσωτερικών απαντώντας σε αίτηση της κ. Κουκουβέλα για το ασυμβίβαστο προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης και περιφερειακού συμβούλου, τονίζει πως «…η διαπίστωση ασυμβίβαστης ιδιότητας με αυτή του αιρετού της περιφέρειας και η έκπτωση από το αξίωμα του αιρετού της περιφέρειας σε περίπτωση ύπαρξης ασυμβίβαστου αποτελεί αντικείμενο δικαστικής απόφασης, κατά τα εκτεθέντα, και όχι της διοικητικής εκδιδόμενης από δημόσια αρχή…».

Με το τελευταίο, απαντάται ουσιαστικά ο κ. Τζανίδης, ο οποίος στην δήλωση ανεξαρτητοποίησης του, ανέφερε πως ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Κοινωνικής Συμμαχίας», ανεχόταν την κ. Κουκουβέλα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και δεν αναλάμβαναν πρωτοβουλία για την απομάκρυνση της, κάτι που έπρεπε να πράξει ένα δικαστήριο, στο οποίο όμως δεν προσέφυγε κανένας … ούτε ο κ. Τζανίδης!

Μιλώντας στο inpost.gr η κ. Κουκουβέλα υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε ποτέ ζήτημα ασυμβίβαστου της υπηρεσιακής της θέσης με το αξίωμα της περιφερειακής συμβούλου, αποδίδοντας την ανάδειξη του συγκεκριμένου θέματος σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του συναδέλφου της από τον Έβρο Νίκου Τζανίδη.

Συγκεκριμένα, για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέφεραν το θέμα με ερώτησή τους στη βουλή, η κ. Κουκουβέλα σχολίασε ότι πλέον έχουν εκτεθεί, αφού προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια χωρίς καν να τη γνωρίζουν, χωρίς να γνωρίζουν την υπηρεσιακή της πορεία.

Αναφερόμενη στον κ. Τζανίδη, η κ. Κουκουβέλα εμφανίστηκε περισσότερο καυστική στα σχόλιά της, υποστηρίζοντας ότι με κίνητρο να καταλάβει τη θέση της όταν εκείνος ήταν πρώτος επιλαχών στον Έβρο, λασπολόγησε σε βάρος της, κάτι που εξακολουθεί να πράττει.

«Θεωρώ ότι έχει εκτεθεί», σημείωσε, «αφού και ως νομικός ήξερε πάρα πολύ καλά και την πρώτη φορά και την δεύτερη ότι χρειάζεται δικαστική απόφαση. Ή αν δεν το ήξερε, όφειλε να το ξέρει και να το μελετήσει. Κακώς λασπολογεί σε βάρος μου με αποτέλεσμα να πλήττει την αξιοπιστία μου».

Κλείνοντας αυτή την αναφορά της, προειδοποίησε πως αν ο κ. Τζανίδης συνεχίσει την ίδια τακτική στο συγκεκριμένο θέμα, η ίδια θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστικά εναντίον του.

Κλείνοντας, η κ. Κουκουβέλα υπογράμμισε ότι οι τοποθετήσεις της στο Σουφλί και στην Κομοτηνή είναι υπηρεσιακές μεταβολές, όχι διορισμοί, ξεκαθαρίζοντας ότι ο διορισμός της έγινε πριν από 30 χρόνια, μέσω πανελλαδικού διαγωνισμού και με αξιοκρατική διαδικασία- πρακτική σπάνια για την εποχή- κι επομένως δε χρειάζονταν αυτή τη στιγμή διαπλεκόμενες συμπεριφορές για να επιτύχει μεταθέσεις.

Επιπλέον δήλωσε τη διάθεσή της να συνεχίσει τον αγώνα για να ανταποκριθεί στο ρόλο που της έταξαν οι πολίτες στο περιφερειακό συμβούλιο, ώστε να συμβάλλει στην βελτίωση της καθημερινότητάς τους και στο έργο της διοίκησης της περιφέρειας, επισημαίνοντας ότι «ο ρόλος μας αφορά περισσότερο στο σχεδιασμό και στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και τον τόπο μας και λιγότερο στο να ασχολούμαστε με τα παραπολιτικά και τα πισώπλατα μαχαιρώματα».

inpost.gr

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Latest News

Η Αθήνα απαντά στο νέο Μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης

Η μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον ΟΗΕ απαιτεί σεβασμό στα Κυριαρχικά μας Δικαιώματα Το νέο τουρκολιβυκό μνημόνιο που υπογράφηκε ανάμεσα στην Αγκυρα και...

More Articles Like This