9.4 C
Alexandroupoli
Saturday, April 20, 2024

Ελληνορωσικό Φεστιβάλ Δημιουργίας στην πλατεία του φάρου Αλεξ/πολης

Ήταν μια υπέροχη εκδήλωση Ελληνορωσικής φιλίας και λαϊκής διπλωματίας, που οργάνωσε το “Ρωσικό Σπίτι” της Αλεξανδρούπολης  Συμμετείχαν πάνω από εκατό (100) νέοι μουσικοί και χορευτές

1 3 2

Στην πλατεία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε μια υπέροχη πολιτιστική εκδήλωση στο πλαίσιο της Λαϊκής Διπλωματίας και της Ελληνο-Ρωσικής Φιλίας με θέμα «Εμείς είμαστε η Ειρήνη».

Πάνω από 100 νέοι και παιδιά από την Μόσχα χορεύουν, τραγουδούν και πρόβαλλαν τον τόπο τους καλλιτεχνικά σε μια γιορτή για την Ειρήνη, την Τέχνη και τη Δημιουργία.

- Advertisement -

Το Φεστιβάλ Δημιουργίας ήδη έχει ταξιδέψει διεθνώς σε αρκετές χώρες με μεγάλη επιτυχία προβάλλοντας σε κάθε τόπο την Κουλτούρα, τον Πολιτισμό, την Τέχνη με το πιο ευφάνταστο και αυθεντικό τρόπο που δεν είναι άλλος από αυτόν των παιδιών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γκαμπαερίδης το Φεστιβάλ αυτό είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Δήμου Αλεξανδρούπολης, κατά τη διάρκεια του οποίου το κοινό άκουσε ρώσικη μουσική και είδε παραδοσιακούς χορούς.

Ιδιαίτερα χαρούμε για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ δήλωσε και η κ. Γκουρνίσκαγια Διευθύντρια του Ρωσικού Οργανισμού διαχείρισης θεμάτων παιδείας, τέχνης και αθλητισμού και ευχαρίστησε το δήμο Αλεξανδρούπολης για τη στήριξή του.

Παράλληλα ο κ. Καλύμνιος πρόεδρος του Συλλόγου Ritmo de Arte που συμμετείχε στο φεστιβάλ, τόνισε ότι ο σύλλογος χαιρετίζει κάθε διαπολιτισμική εκδήλωση που γίνεται μεταξύ Αλεξ/πολης και Αγίας Πετρούπολης που συμβάλλει στην ενίσχυση των φιλικών σχέσεων των δύο περιοχών.

 

spot_img
spot_img
Saturday, April 20, 2024

Latest News

Η «Νίκη της Σαμοθράκης» εξακολουθεί να εμπνέει!

Η εικόνα του αγάλματος της «φτερωτής Θεάς» αποτυπώνεται στη δεξιά πλευρά της νέας φανέλας της Εθνικής Ελλάδος To μοναδικού κάλλους...

More Articles Like This