9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, March 28, 2024

“Δεν χρειαζόμαστε στην Ελλάδα τον Αντιρατσιστικό Νόμο”

Ο Νόμος αποτελεί αρμοδιότητα της Πολιτείας, τονίζει ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος – Θεωρεί όμως τον αντιρατσιστικό πως αποτελεί επιβολή από την Ευρώπη – Κι άλλη επιστολή-φωτιά του Μητροπολίτη Φλωρίνης προς τον Αντώνη Σαμαρά

florinis anthinos-4

Την άποψη του ότι το ύφος των επιστολών των 5 μητροπολιτών προς τον πρωθυπουργό της χώρας αναφορικά με τον αντιρατσιστικό νόμο δεν συνάδει με τον ρόλο και το κύρος της ορθοδόξου εκκλησίας εκφράζει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.
Ο ίδιος επισημαίνει πως η εκκλησία δεν έχει λόγο να εκφράσει θέση, αλλά μπορεί να βοηθήσει την πολιτεία να πιάσει τον παλμό της κοινωνίας σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως υπογραμμίζει πως εν πολλοίς ο νόμος ειπώθηκε εξαρχής λάθος και πως το ευαγγέλιο διδάσκει την ανιδιοτελή αγάπη προς τον συνάνθρωπο ανεξαρτήτως πιστεύω, πεποιθήσεων και στάσεων ερωτώμενος αν για αυτά τα ζητήματα είναι αναγκαία η θέσπιση ειδικού νόμου.
Σε τελική ανάλυση ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως χαρακτηρίζει περιττό τον αντιρατσιστικό νόμο προσθέτοντας πως αποτελεί επιβολή από την Ευρώπη που αντιμετωπίζει προβλήματα ρατσιστικής φύσεως.
Στην Ελλάδα τα φαινόμενα εξαντλούνται στο πεδίο της λεκτικής βίας, και η όλη συζήτηση, σύμφωνα με τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, είναι τεχνητή και κατευθυνόμενη.
Και χθες, πάντως, ακόμα ένας ιεράρχης, ο μητροπολίτης Φλώρινας, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, ζήτησε μέσω επιστολής από τον πρωθυπουργό στο νομοσχέδιο να γίνεται ρητή αναφορά στη γενοκτονία του ποντιακού και του μικρασιατικού Ελληνισμού και να διασφαλίζεται το δικαίωμα των ποιμένων της Εκκλησίας να κηρύττουν ανεμπόδιστα τον λόγο του Θεού.
“Θεωρούμε επιβεβλημένη αναγκαιότητα τη διατύπωση των διατάξεων του (αντιρατσιστικού) νομοσχεδίου κατά τρόπον ώστε να μη θίγεται η ιερή μνήμη των αμέτρητων θυμάτων των γενοκτονιών του ποντιακού και μικρασιατικού Ελληνισμού, αλλά, τουναντίον, να προστατευθεί και
να αναδειχθεί ευρέως το δίκαιο αίτημα όλων των Ελλήνων περί διεθνούς αναγνωρίσεως των γενοκτονιών τούτων” σημειώνει ο κ. θεόκλητος στην επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά.
“Επί δεκαετίες κηρύττουμε και δεν θα παύσουμε ως την τελευταία πνοή μας να κηρύττουμε τον λόγο του θεού, και δεν δυνάμεθα να διανοηθούμε ότι μέσω του υπό ψήφιση νομοσχεδίου θα απαγορεύεται ή θα διώκεται ποινικά το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης του λόγου, και δη του αιωνίου και πάντα επίκαιρου λόγου της Αγίας Γραφής.
Και αντί οποιασδήποτε περαιτέρω αναφοράς, περιοριζόμαστε απλώς να υπενθυμίσουμε ότι “ο λόγος του θεού ου δέδεται” σημειώνω χαρακτηριστικά ο κ. Θεόκλητος στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό.

spot_img
Thursday, March 28, 2024

Latest News

Για να …ξαναζωντανέψει ο οικισμός της Κίρκης

Συγκεκριμένες προτάσεις για την ανασυγκρότηση του χωριού που κάηκε από τις Πυρκαγιές του 2023 Ο οικισμός της Κίρκης, ο παλαιότερος...

More Articles Like This